Föreningsinformation

 
divider image
Tipsa en vän/kollega
Min prenumeration
Kontakta oss
Besök vår hemsida
divider image
 

img 270 160

Hitta sommarlovsaktiviteter i kommunens lovprogram!

 

Lov Örebro skapar och samordnar lovaktiviteter för barn och ungdomar i Örebro. Nu har vi börjat fylla på med sommarens aktiviteter. 

 

Vill ni veta vad som händer i sommar? Massa kul aktiviteter för barn, unga och barnfamiljer finns samlade i kommunens lovprogram på orebro.se/lovorebro

 


 

Lovprogrammet
 
divider image
 

Drop in: Stöd i LOK-stödsrapportering

 

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och unga mellan 7 och 25 år. Ansökan görs via föreningens IdrottOnline sida och nästa ansökan ska vara RF tillhanda senast 25 augusti.

 

RF-SISU Örebro län och Örebro kommun erbjuder två tillfällen för dig som vill ha hjälp att skicka in er förenings ansökan, hur ni som förening ansöker om kommunalt aktivitetsbidrag och/eller har frågor om hur er förening kan hantera närvarorapporteringen av aktiviteter.

 

Vi finns på plats i Idrottens Hus i Örebro mellan klockan 16.00 och 19.00 för att svara på era frågor och ni kan komma när det passar er. Ingen föranmälan krävs! 

 

Datum, tid och plats:

Måndag 15 augusti
16.00 till 19.00
Idrottens Hus, Örebro

Tisdag 23 augusti
16.00 till 19.00
Idrottens Hus, Örebro

 

 

Vid frågor kontakta:
Markus Frisk, RF SISU Örebro län: markus.frisk@rfsisu.se, 019 17 55 78

 

Varmt välkomna!

 
divider image
 

Digital mässa på Kulturkvarteret – var med och bidra till att den digitala utvecklingen kommer ännu fler till nytta!

 

img 270 160

Den 14 oktober är en nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar - Digitalidag. Här i Örebro samlar vi till en mässa på Kulturkvarteret, där vi rent praktiskt vill visa våra medborgare digitala lösningar. Här ska det finnas möjlighet att inspireras, testa, ställa frågor och få med sig nytta eller nöje till sin egen vardag.

 

Digital kultur
I år har vi ett extra fokus på att visa upp vilka möjligheter det finns till digital kultur. Har din förening eller din skola eller klass något sätt att nyttja digitala möjligheter som ni skulle vilja visa upp? Ni kanske har hittat nya digitala lösningar under pandemin? Det kan vara allt från ett roligt digitalt spel till digitala sätt att umgås, eller något som vi inte har en aning om, så klart!

 

img 270 160

Ta chansen och visa upp er
Deltagandet är kostnadsfritt. Din verksamhet eller förening kommer att synas i marknadsföringen av evenemanget, och ni kommer få träffa många nyfikna Örebroare och visa upp er verksamhet. 

 

Anmälan
Vi behöver din anmälan senast 9 september.

Skicka din anmälan via det här formuläret: https://forms.office.com/r/1thu2WimQj

 

Frågor och funderingar
Maja Edberg, MIK-pedagog på Örebro bibliotek
E-post: maja.edberg@orebro.se

 
divider image
 

En hälsning från Örebro Föreningsråd

 

Nu börjar terminen lida mot sitt slut. En vår då vi äntligen kunde börja mötas igen efter en lång tid med restriktioner och digitala möten. Vi tar med oss det positiva med de digitala mötesformerna men gläds åt att kunna träffas för att fika och prata tillsammans på möten och i pauser. Missa inte att boka era hybridsmöten hos oss.

 

Vi hoppas att ni haft en fin vår ute i föreningslivet och att en välbehövlig vila nu väntar under sommaren. Det finns mycket fint att upptäcka i vårt vackra län och flertalet föreningar har aktiviteter även under sommaren.

 

Till hösten är ni välkomna tillbaka igen till ett fullmatat program hos Örebro Föreningsråd i Föreningarnas Hus och Husets Café. Det blir både kurser, rådgivning, temakvällar och mycket mer att se fram emot. Rundabordssamtalen med tillhörande sopplunch startar igen den 15/9 och fortsätter varannan torsdag hela hösten.

 

Örebro Föreningsråd önskar er en riktigt fin sommar så ses vi gen till hösten!

 
divider image
 

img 270 160

Fritidspriset

 

Fritidspriset är ett pris som delas ut till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet som gör särskilda insatser. Föreningen ska arbeta med ett inkluderande förhållningssätt och främja aktiviteter för personer med funktionsvariation, socioekonomiskt svaga grupper, nyanlända eller andra grupper som har svårigheter att vara en del av föreningslivet.

 

 

Läs mer och gör nominering

Nominera den förening som du tycker förtjänar fritidspriset på 10 000 kronor, senast den

31 augusti.

 

Följ Örebro kommun:

 
[ALT]   [ALT]   
 

img 600 290

 
shadow

Ett nyhetsbrev från Kultur & fritid - Örebro kommun

 

Kontakt Kultur & fritid: kultur.fritid@orebro.se | Kontakt Servicecenter: tfn 019-211000