Mats tackar för sig. Företagslunchen. Föreläsning med Anders Wijkman. Mekonomen till Laxå.
 

Laxå kommun

 

Mars 2018

img 600 290

 

img 600 290

 

Nu går jag i pension!

Den 29 mars slutar jag mitt arbete efter drygt 40 års tjänst i Laxå kommun. Jag har haft ett fantastiskt roligt och inspirerande arbete och det är mycket tack vare er företagare som på olika sätt varit mina arbetskamrater. Jag kommer att minnas många av de möten vi haft tillsammans, möten som gett mig energi att fortsätta jobba för kommunens bästa. Det är ni företagare/entreprenörer som gör skillnad i utvecklingsarbetet och det vill jag tacka er för.

 

Om jag ska se tillbaka på något som känns särskilt bra så är det utvecklingen kring E 20 som de senaste 15 åren måste anses som expansiv och jag är säker på att det kommer att fortsätta så många år framöver. Allting har dock ett slut och nu ser jag fram emot att styra min egen almanacka och få lite tid över för annat här i livet.

 

Jag vill avsluta med att tacka alla kommunens företagare för gott samarbete under alla år och jag önskar er all lycka med ert företagande i framtiden. Jag lämnar nu med varm hand över stafettpinnen till Hans Traav och önskar honom all lycka som utvecklingschef i Laxå kommun!

 

Ett varmt tack till er alla!

 

/Mats Fransson

 
divider image
 

img 270 160

Välkommen på företagslunch 1 april

Välkommen till Företagslunchen på måndag. Vi börjar som vanlig med lunch 12.00 på Rastpunkt och runt halv ett går vi över till konferenslokalen för fika och föredrag. På måndag är det Laxå kommuns ekonomichef Anna Håkansson som presenterar kommunens resultat för 2018 samt blickar framåt

 

Företagslunchen är ett samarbete mellan Laxå kommun och Laxå Rotary.

 

Välkommen!

 
divider image
 

img 270 160

 

 

"Under sommarens extrema värmebölja blev det uppenbart för de flesta av oss att vi inte längre kan blunda för klimatförändringarna.  Även på våra breddgrader är utmaningarna många. Extrema väder kommer att drabba även oss. Vi behöver bygga upp beredskap inom en rad områden. Kommunernas roll är central"

 

Anders Wijkman

Hållbar utveckling! Vad kan kommunen göra? Vad kan vi som bor och verkar här göra?
 

Kom och lyssna på Anders Wijkman!

Tid: Fredag 12 april, 10.30-13.00

Plats: Bergfästet, Laxå

 

Ingen förhandsanmälan behövs!

  

Vi bjuder på lunchmacka och kaffe. Det kommer att finnas vegetarisk macka. Skicka ett e-post till kommun@laxa.se om du är glutenintolerant etc. 

 

Hör av dig till hans.traav@laxa.se om ditt företag eller förening vill ha ett bord på kontakttorget.

 

 

Välkommen!

Laxå kommun

 

Anders Wijkman har en imponerande meritlista; riksdagsledamot, EU-parlamentariker general-sekreterare för Svenska Röda Korset, general-sekreterare för Naturskyddsföreningen, och biträdande generalsekreterare i FN.

img 270 160

 

Idag är han en välrenommerad samhällsdebattör och författare samt är ledamot av Kungliga vetenskapsakademien, ledamot av Kungliga skogs- och lantbruksakademien samt ordförande i ROM-klubben. 

 

Romklubben är ett internationellt nätverk och består av ett 100-tal forskare och intellektuella från olika delar av världen som bedriver ett intensivt analys- och opinionsarbete kring skärningspunkten mellan ekonomi, social utveckling och miljö. Wijkman delar ordförandeskapet med  den tyska professorn Ernst Ulrich von Weizsäcker.

 
divider image
 

img 600 290

 

Stödpengar att söka

I programmet Design för energieffektiv vardag kan nu företag söka ekonomiskt stöd för att utveckla energismarta produkter eller tjänster inom alla områden och branscher. Programmet är tvärvetenskapligt och kombinerar energi-, design- och beteendeområdet. Utlysningen, som riktar sig specifikt till företag, omfattar 10 miljoner kronor och är öppen för ansökningar fram till och med den 22 maj, 2019.

 

Läs mer här>>>

 
divider image
 

img 270 160

Mekonomen till Laxå

RS Bil har bytt ägare och är numera en Mekonomenverkstad med en liten butik.

Ägare är Samuel Vendel med företaget Vendel Bilteknik AB. Välkommen till Laxå!

 

 
divider image
 

Objektvision

Vi vill påminna om att du som äger kommersiella fastigheter i Laxå kommun och vill sälja eller hyra ut får använda kommunens avtal för Objektvision. Du betalar 0 kr för detta. Skicka ett e-post till Hans Traav om du vill veta mer!

Upphandling

Laxå kommunfastigheter och Laxåhem har inga pågående upphandlingar.

 

Eventuella kommande upphandlingar publiceras på Opic >>>

Boka Bo

Intresserad av att kommunalrådet Bo Rudolfsson besöker ditt företag? Slå en signal till Hans Traav på 072-235 96 60  så bokar han in ett besök.

 
divider image
 

Gilla och följ oss på Facebook så att fler får ta del av allt spännande som händer i Laxås Näringsliv. Och dela gärna inlägg!.

img-173-173

 
divider image
 

img 270 160

Platsen Laxås vision

 

En välmående plats med hög trivselfaktor,

stark sammanhållning och öppenhet mot omvärlden.

 
shadow

Laxå kommun
Postgatan 2-4, 695 80 Laxå
Tel 0584-47 31 00
Fax 0584-107 41
kommun@laxa.se
www.laxa.se

Tipsa en kollega

Unsubscribe