Örebro Konsthall

 

 

Nyhetsbrev från Örebro Konsthall

2020.02.17

 
divider image
Ändra/avsluta prenumeration
Kontakta oss
www.orebrokonsthall.se
divider image
 

img 270 160

Slagverkskonsert
med Emelie Sjöström

2 mars kl. 14

 

En konsert med modern slagverksmusik som rör sig i ett spektrum av starka rytmer, eldig komplexitet och meditativa ljudlandskap. Konserten är ett möte mellan akustiska instrument och elektronik. Konserten ges i konsthallen och i samarbete med Uruppförandeklubben och NBV MusicBox.

 

img 270 160

Öppen Visning av 100

3 mars kl. 14

 

Välkommen på vår sista guidade visning av Gerd Görans utställning 100. Hon fyllde 100 år strax innan vernissagen hölls och här visas måleri och textila verk från ett långt konstnärsliv. Under visningen får du lära känna Gerd Göran och hennes konstnärsskap närmare. Utställningen pågår till 10 mars. 

 

img 270 160

15 minuter konst

5, 19 och 26 mars kl. 12.15

 

På tisdagar vid lunchtid bjuder konsthallens personal på en kortare visning av den aktuella utställningen. 5 mars hålls guidningen av Gerd Görans 100 och från 19 mars är det WOOD som visas. Obs ingen visning 12 mars. 

 

img 270 160

Artist Talk - Gerd Göran

6 mars kl. 18.30

 

I samband med internationella kvinnodagen får vi höra konstnären Gerd Göran om hennes mångåriga konstnärsliv. Samtalet förs med dottern Mia Göran som även hon är aktiv konstnär. Samtalet teckenspråkstolkas. Fri entré men Obs- begränsat antal platser. Samtalet kommer att filmas och läggas upp på vår facebook i efterhand.

 

img 270 160

WOOD Vernissage 

16 mars kl. 12-16

 

Wood handlar om trä som material och träd att finna inspiration ifrån. Även skogen som sinnlig plats och vår inställning till miljö och hållbarhet spelar in i denna grupputställning. Medverkande konstnärer: Susanne Johansson (bilden), Josie Ahlström, Mats Wikström, Stefan Rydéen, Julia Bondesson, Robin Jonsson samt arkitekturutställningen Woodland. Ges i samarbete med Sveriges arkitekter. 

Utställningen pågår till 28 april.

 

img 270 160

Bygga framtid

18 mars kl. 11.30-13.30

Seminarie där vegetarisk lunch ingår. Ingen avgift men Obs anmälan. Om timmerstommens återkomst, höga bostadshus i trä och om att bygga hållbart. Möt Sandra Frank från Folkhem som bygger bostäder i trä och har erfarenhet av att uppföra stora projekt i materialet och Anna Söderberg arkitekten bakom träbyggnaden Strandparken i Sundbyberg. Anmäl till: joakim@exposeakd.se
Arr: Galleri Exposé och Sveriges Arkitekter samt Örebro konsthall

 

img 270 160

Öppen visning av WOOD

21 mars kl. 18

 

Ta chansen att få veta mer om konstverken och konstnärerna bakom denna samlingsutställning. Gå på en guidad konstvisning med konsthallens personal.

 

img 270 160

Familjelördag med Josie Ahlström

23 mars kl. 13-15

 

Till vår familjelördag välkomnar vi vuxna och barn att skapa tillsammans. Denna gång är Josie Ahlström, medverkande konstnär i utställningen Wood med och vägleder. Vi låter utställningen Wood inspirera till skapande och eftertanke kring trä som material och om träden och skogen som sinnlig plats. Ingen föranmälan eller förkunskaper krävs, men begränsat antal platser. 

 

img 270 160

Konstvisning för föräldralediga

29 mars kl. 10-11.30

 

För dig som är föräldraledig erbjuder vi en guidad visning av utställningen Wood i ett lugnt tempo och fika och tid i ateljén efteråt.

 

img 270 160

Skogen - mångfald eller enfald?
3 april kl. 18.30
Vem äger egentligen skogen och vilket förhållande har vi till den? Hur ser vi på det svenska skogslandskapet i förhållande till biologisk mångfald, klimat, konst och konsumtion? Konstnären och författaren
Maria Vildhjärta Westerberg och skogsbiologen
Sebastian Kirrpu möts i utställningen WOOD
i ett samtal om skogens mångfaldiga betydelse.

Arrangör: Studieförbundet Bilda, S:t Lukas, Örebro konsthall. Entré 60 kr. Fri entré för medlemmar i Konsthallens vänner och S.t Lukas

 
 

Följ Örebro konsthall

 
[ALT]   [ALT]   
 

Örebro kommun

 
shadow

Örebro konsthall | Olaigatan 17 B, Örebro | Tel: 019-21 49 00

Powered by Marknadskraft