Ämne: Nyhetsbrev 2017:2 - Partnerskapet för sociala innovationer

Nyhetsbrev 2017:2 - Partnerskapet för sociala innovationer
Partnerskapet växer så det knakar. Vi välkomnar Karlskoga kommun och Örebro kommun till vårt samarbete. Vi är nu 29 parter!
 
 

img 600 290

 
 

Nyhetsbrev 2017:2

 

Inledning

 

Partnerskapet växer så det knakar. Vi välkomnar Karlskoga kommun och Örebro kommun till vårt samarbete. Vi är nu 29 parter! LÄS MER om vilka som ingår i Partnerskapet.

 
divider image
 

idevagnen

 

Idévagnen


En av Partnerskapets nya aktiviteter är Idévagnen. Coompanion har införskaffat en husvagn som har bemannats av deltagare från Partnerskapet. Med husvagnen – eller Idévagnen som vi kallar den – har vi under våren besökt fyra platser och diskuterat samhällsutmaningar med medborgare. Du kan läsa mer om husvagnsturnén här.


Husvagnsturnén uppmärksammades av Radio Örebro. Här finns en länk till sändningen. Arbetsutskottet ska nu samla in våra erfarenheter och utvärdera vårens turné samt planera för höstens turné. Kumla, Karlskoga och Degerfors kommer att besökas av husvagnen i höst. Hör av dig till arbetsutskottet om du har idéer om var vi kan placera husvagnen under hösten.

 
divider image
 

Idébild som visar färgdroppar i vatten

 

Erfarenhetsseminarier

 

Bredsjö Kulturkooperativ stod som värd för Partnerskapets erfarenhetsseminarium i juni. Efter en god lunch på Bredsjö Ostcafé berättade Gunilla Josefsson och Alf Vikström om kooperativets resa från start till dags dato under rubriken KULTUREN, KONSTEN OCH SAMTALETS KRAFT – svårigheten med kultur som förändringskraft i en tid då allt ska bära sig själv. Läs mer om erfarenhetsseminariet här.

 

Höstens övriga två erfarenhetsseminarier äger rum 2017-09-18 i Hallsberg och 2017-11-13 i Örebro.

 
divider image
 

RaiSE-projektet

 

Gruppbild RaiSE Barcelona

RaiSE Interreg Europe's logotyp

 

Bild från Budapestkonferensen

Deltagare på Budapestkonferensen

 

Partnerskapet deltog i maj på det andra mötet i projektet RaiSE som handlar om sociala företag. Mötet ägde rum i Budapest och fokuserade på strategier och åtgärder för hur sociala företag ska kunna närma sig olika marknader på ett effektivt sätt. 

 

Vi som deltog var Josefine Eklund (Länsstyrelsen), Åse Johansson (Verdandi) och Nils Varg (Karlskoga kommun), Mikael Norberg och Anders Bro (Region Örebro län). Läs reserapporten från Budapest här.

 
divider image
 

Arbetsintegrerande sociala företag

 

Det regionala projektet om sociala företag som startade i början av februari har tagit några kraftiga kliv framåt. Projektet genomförs i samarbete mellan Region Örebro län, Stiftelsen Activa och Coompanion. Planen för civilsamhälle och social ekonomi som ska fungera som ett strategiskt och prioriterande verktyg för Region Örebro län börjar ta form. Länets arbetsintegrerande sociala företag har börjat mötas för att komma överens om gemensamma aktiviteter. Insatserna för att skapa ett samarbete mellan de arbetsintegrerande sociala företagen och det privata näringslivet har också tagit ordentlig fart.

 

Här har vi påbörjat en kampanj som vi kallar för ”JobbaJobba”. Med särskilda informations- och marknadsföringsaktiviteter försöker vi länka ihop arbetsintegrerande sociala företag med det privata näringslivet. Länk till "JobbaJobba" kampanjen.

 

JobbaJobba logotyp

Med finanisering av Tillväxtverket logotyp

 
divider image
 

Idébild färgdroppar i vatten

 

Stormöten och arbetsutskottet


För några veckor sedan (2017-05-11) hade vi vårt andra stormöte för året. Vi träffades på folkhögskolan i Hällefors. Rektor Susanna Stark hälsade oss välkomna och visade oss runt i lokalerna. Vi ägnade mötet åt att diskutera två stora frågor. Läs mer om stormöten och arbetsutskottet.

 

Kommande stormöten och arbetsutskottsmöten

 

Under hösten har Partnerskapet två inbokade stormöten. Det första mötet äger rum 2017-09-28 i Askersund och det andra 2017-11-22 i Örebro.


Kontakta någon av utskottets ledamöter om du har några frågor som du vill att vi ska ta tag i eller om du vill att vi ska planera in särskilda tema på våra stormöten. Om du vill vara med på arbetsutskottets möten är du välkommen att delta. Vi träffas var tredje vecka kl. 9.00 – 12.00 på Eklundavägen 11 i Örebro med start 2017-08-23.

 

Anders Bro

Region Örebro län

 
divider image
 
 
shadow

Partnerskapet för sociala innovationer
www.so-in.se | E-post: info@so-in.se | Telefon: 019 – 602 73 94